dinsdag 1 januari 2013

Weer meer spullen om mee te nemen!

Vandaag van Jos en Anneke van Stichting Ramro weer het een en ander gekregen voor onze reis. 
Naast enkele praktische zaken (gps-tracker, kaarten van het gebied), grote waterdichte plunjezak om alles in te stoppen en aan de dragers te geven (die hebben helemaal geen behoefte aan een hippe Nomad of Explorer trekking rugzak, alles gaat toch in op en aan de mand... )  natuurlijk ook vele tips.

En we nemen ook nog wat mee om weg te geven.
We gaan onze koffers aftoppen tot de max van 20 kg met allerlei leuke en handige spullen voor de arme gezinnen die we onderweg tegen zullen komen. Uit de ervaringen van Jos en Anneke blijkt dat velen aldaar niet meer kleding hebben dan ze dragen, dus zeker voor de pasgeborenen is het erg welkom om kleding mee te nemen. En om de kinderen wat plezier te bezorgen gaan er diverse knuffels mee, en... ballonnen!  

Al zou je even kunnen bedenken of dat niet heel veel rotzooi oplevert in die bergen... Tja, dat is een nadeeltje, maar we vrezen dat de reinigingsdienst toch niet elke week langskomt dus dat afval zoals in vele van dergelijke gebieden toch al een gigantisch probleem is. De kinderen dan een leuk cadeautje geven is toch wel erg makkelijk. Maar hier kwam de oplossing: het zijn wel biologisch afbreekbare ballonnen geworden!

Natuurlijk komt het nu heel erg dichtbij. Nog 2 daagjes werken.... en dan gaan we naar Nepal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Je reacties zijn uiteraard welkom!