zondag 6 januari 2013

Eerste meeting met ‘de mannen van Ramro’


Vanochtend om 8 uur hadden we bij het ontbijt afgesproken met Rajman Tamang. Hij zal onze trekkinggids zijn en met hem hebben we (na te zijn omhangen met een bloemenkrans) kennisgemaakt en de route en de paklijst voor de trek doorgesproken.  Iets later kwam ook Bikulal Tamang (Tamang is geen achternaam, althans, op zich wel, maar zo generiek dat hele dorpsgroepen die gebruiken) langs. Hij is de hoofd-projectmanager in Nepal van de stichting Ramro.  Hij controleert en coordineert alle projecten.  Ook heeft hij dus de verantwoording af te leggen naar Nederland toe, wat hij onlangs over 2012 heeft gedaan. Over die afrekening (461 toiletten en 92 biogasinstallaties (ongeveer)) hadden Anneke en Jos van Ramro nog wat vragen. Onze aanwezigheid hier heft geholpen om de nog resterende onduidelijkheden weg te werken.  Wellicht dat er nu snel nieuwe projecten gestart kunnen worden.

We kregen trouwens ook nog een verrassing te horen, namelijk dat de route die we vooraf bedacht hadden iets is gewijzigd, omdat we namelijk zijn uitgenodigd bij de bruiloft van de jongste zus van Bikulal, de 15e in hun dorp Thulo Parsel. En dat willen we niet missen natuurlijk!  Toen we dat per skype aan de Nederlandse Ramro-ers vertelden waren ze toch wel een beetje jaloers :). 

Ook hadden we een Laptop meegenomen die gedoneerd is door Cegelec (bedankt!), welke we aan Bikulal hebben gegeven. Nu zullen zijn administratieve taken en ook de comuunicatie daarover met Nederland een stuk makkelijker kunnen verlopen! De beste man (hij is trouwens 34 jaar en leraar naast zijn ramro-werkzaamheden), was er heel erg blij mee en zojuist hebben we hem hier in de lobby van het hotel geintroduceerd met Skype. We hebben gelijk even met Jos en Anneke gebeld. Dat was echt heel leuk! 

1 opmerking:

  1. Oh wat gaaf, een bruiloft! Dat is echt een leuke verrassing! Geniet ervan :)

    BeantwoordenVerwijderen

Je reacties zijn uiteraard welkom!