donderdag 10 januari 2013

Vervolg, blessure Ad, inspectiemiddag

Zie vorige bericht voor deel 1

Vanochtend was de enkel uiteraard nog dikker. Geen pretje dus, maarja hier blijven had ook weinig zin (+we stonden op schoolplein en om 10u kwamen er daar vele kids...). Stapje voor stapje helemaal naar beneden en weer omhoog naar de echte weg gewandeld. Toen stuk met de bus en toen toch geprobeerd zo'n 2km via redelijke weg, maar vlak is het hier (naast die hoofdweg) nooit, omhoog naar het dorp Chiple te wandelen (VDC Katunje). Met veel pijn heeft Ad dit gehaald net voor twaalf u, de tent stond er al. Daarna heeft hij nog Nepalese verzorging gehad, dat verlichte aanzienlijk. Nog erg dik, maar veel minder pijnlijk alleen is lopen nog geen leuk iets, zeker niet te doen op die geitenpaadjes binnen het dorp (dorp is ook heel gespreid overal tussen de akkertjes).

We gaan t programma wel wat wijzigen zolang de enkel zo blijft. Richten ons nu op de projectdorpen nabij het dal. We hopen uiteraard dat Ad snel weer mobiel is en dus ook zelf nog wat in de dorpen kan rondkijken.

Vanmiddag heeft Wouter met gids Rajman de eerste monitoringronde gedaan. Hier in Chiple. Nu 19 huizen met toiletten van Ramro bekeken en 10 daarvan met biogasinstallaties. Allen ongeveer 2j geleden gebouwd en meeste goed in gebruik. Mensen zijn erg vriendelijk dus je krijgt vaak thee. En veel moois te zien in en rond de simpele maar toch ook niet echt kleine huisjes en op het land.

Weltrusten nu, tis al laat, hier nu 2145, normaal toch voor 21 in bed, meeste mensen hier nog eerder trouwens, het is toch donker en elektriciteit is er juist niet op deze momenten (want teveel vraag).

Tot laters! Groeten, Ad en Wouter

Ps Niet altijd even goed bereik, maar toch best leuk zo, de Ncell simcard heeft zich al bewezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Je reacties zijn uiteraard welkom!