donderdag 10 januari 2013

Mooie wandelroute en eerste biogas

Hallo allemaal

Mooie en minder mooie dingen te vertellen dit keer. Weer veel gezien en ook de eerste biogasinstallaties, maar ook een nare blessure voor Ad die zijn enkel behoorlijk heeft verzwikt.

De eerste echte wandeldag begon dus met het mooie klooster en de glooiende route over de bergkam naar de werkelijke regio van de Ramro projecten. In/aan de vallei waar we aan het eind afdaalden, liggen de meeste van de VDC's (dorpen groepen van elk 9 'wards'). Sommige net op de heuvel, anderen helemaal boven soms wel 5u omhoog lopen vanaf rivier in de vallei.

Totaal deze dag zo'n 19 km gelopen. De laatste 1,5 km was steil (zo'n 400m afdalen) en op smalle ongelijke paadjes. Hier ging Ad helaas behoorlijk over zijn vaststaande voet heen bij een glijpartijtje, met veel moeite en hulp van stokken heel langzaam naar beneden gekomen, het moest wel tenslotte. Daar terug op 900m en vlakbij rivier. Daarna gekoeld en bondage en zalf. Was al flink dik helaas.

Gelukkig is het eten en de algehele verzorging heel heel dik ik orde. Gisteren hamburgers en frietjes bij de lunch en prima pastamaaltje met pokada's. Vandaag groente-kaas tostis, andere frietjes en gebakken banaan bij de lunch en net pizza, kip en ook nog (was echt niet ook nog nodig) een lekker bonenprutje. En natuurlijk heerlijke soep voor en vandaag verse (!) cake als toetje na. Fantastisch wat onze kok hier op zijn twee pitjes in de tent weet te maken. En alles bijna slepen ze mee, vanochtend zelfs pindakaas bij t ontbijt! Respect voor die mannen trouwens, alles in de mand op de rug en dan die draagband om het hoofd. Toch wel 50kg pp. En ze lopen harder dan wij... sommige op de slippers.

Die avond als mooie afleiding nog bij 'buren' binnen gevraagd. Deze mensen hadden een toilet (dat ook wij dus gebruikten) en ook biogasinstallatie, maar dan niet met hulp van Ramro gebouwd. Verder werkten ze allebei (hij en zij) in t nabije basis ziekenhuis en woonden zijn broer en ouders er ook. Hij sprak redelijk ok Engels. Erg vriendelijk en natuurlijk thee.

Zie vervolg in bericht 2

2 opmerkingen:

  1. Wat vervelend dat Ad door zijn voet is gegaan, ik hoop dat hij niet al te veel hinder gaat ondervinden de rest van de reis, beterschap Ad!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi mannen,
    Wat een pech zeg, die enkel. Juist nu het op lopen aankomt!
    We hopen, dat het snel genoeg herstelt, zodat Ad ook nog wat kan wandelen als de geiten....
    Niet te veel eten hoor; zeker niet nu Ad minder mobiel is. Wel lekker he, zo'n kok!
    Leuk trouwens, dat het jullie lukt om steeds het weblog bij te werken bereik te hebben! We volgen jullie nu op de voet (sorry Ad.. voor deze woordspeling).
    Namaste aan allen! en beterschap voor De Voet!

    BeantwoordenVerwijderen

Je reacties zijn uiteraard welkom!