zondag 13 januari 2013

Naar Khane Gaon per jeep

Vanochtend begonnen met een stukje hardlopen langs de weg, km of 5 totaal. Wel lekker weer ff die spieren te gebruiken. Daarna duik in de rivier genomen. Nouja duik, een paar keer ondergedompeld, nogal koud namelijk. Toen weer lekker ontbeten, pap met kokos en noten, omeletje en diverse toast. Die dragers zijn zo gek geweest om zelfs pindakaas mee te slepen!!

Na bezoek aan Karpachok (zie andere bericht) de tenten ingepakt en aan de weg gaan staan. De jongens die op t naastgelegen gravelveld aan t ballen waren moesten de bal helaas voor hen inleveren. Gistermiddag heb ik nog met ze meegedaan, geinig hoor, wel vermoeiend...

Kwamen er die ochtend tientallen bussen langs (soms met 20 man op t dak en hangend uit de deuren, soms met stapels zakken en tassen en ook twee bussen met zo'n twintig geiten erop!!), nu na dik half uur nog niks. Gids Rajman regelde toen maar een jeep/klein vrachtwagentje, wat als voordeel heeft dat dat dus privé is en ons precies kan brengen waar we willen. Na kort overleg besloten direct door te rijden naar Khane Gau. En dat hebben we geweten...!!

De rit door de vallei was prima en mooi, veel te zien. Bij Dumja aangekomen (na zo'n 15km), sloegen we af en gingen zo leek het gewoon door de droge rivierbedding omhoog. Wat een hobbelige. Op de kermis betaal je er grof geld voor, hier werden we gratis geshaked. Een wonder dat die wagen heel bleef en net zo'n wonder dat onze mannen achterin in de open bak met kooi bleven staan. Na een lange hobbelrit kwamen we dik 600m hoger (!), aan in Khane gau. Het vlakke veldje met mooie uitzicht was helaas voor Ad wat lastig bereikbaar, dus al snel (althans nadat ie voor de zoveelste keer had uitgelegd wat er was gebeurd) kreeg hij een slaapplaats in het huis van de locale PMC chairman aangeboden.

Zie de foto voor Ads arme pootje die bijna dubbel zo dik is als de ander. Gelukkig doet al dat vocht geen pijn verder.

Morgen weer gescheiden programma. Ik ga met zoon van drager Sanu naar de top van de berg hier, inspecteur Ad gaat biogasinstallaties bekijken in het dorp.

1 opmerking:

  1. Hoi (0) pa Ad,

    Je enkel ziet er nog erg pijnlijk uit.. Hopen dat snel over is.
    Hier op het thuisfront is alles goed, volgens Samantha kom je met veel geld thuis met al dat (overwerk) hihi.. We volgen jullie iedere dag en is leuk om te zien wat jullie doen.
    Het is momenteel erg koud hier, maar nog geen sneeuw.
    Nog veel plezier samen op jullie tocht.
    Groetjes Jacko, Wendy en Kaylee

    BeantwoordenVerwijderen

Je reacties zijn uiteraard welkom!