zondag 6 januari 2013

Chaos van Kathmandu te voet


Zo. Na deze lange ochtendsessie over Ramro en haar projecten en natuurlijk onze aanstaande tocht. Zijn we lekker de stad in gedoken. Gewoon duiken ja, want dat is het als je je hier op straat waagt. Tuuuuutt is heeft meest gehoorde en dan kan je maar beter opzij springen want stoppen doen die taxis en motoren nou eenmaal niet zo graag. Ze vinden zich nogal belangrijk…

Verder natuurlijk heel veel, nee heeeeeel veel shopjes overal en dan bedoel ik ook echt heel veel. Je kan hier vrijwel alles kopen. En meestal dan bij tien winkeltjes daaromheen hetzelfde.  Al wandelend zijn we bij de Dharahara toren gekomen die we beklommen hebben alle 210 treden wat een mooi uitzicht over de stad gaf. Het is trouwens niet al te warm, wij geloven nooit dat het boven de 15 graden is geweest. In de zon was het wel lekker, maar daarbuiten al gauw koud. Zeker sochtends en naar het eind van de middag.

De volgende bestemming was Durbar square en ja we hadden toch echt de kaart nodig om daar te komen. Al s er al bordjes staan…  dan in het Nepali, wat we nog steeds niet machtig zijn.  Durbar square is een verzameling van tientallen tempels en standbeelden (zie Wikipedia of de lonely planet natuurlijk). Hoezeer ze ook aandrongen, we hebben geen gids genomen, want hij kon vast mooi vertellen, dat waren we (zeker op die eentonige toon van hun Nepalees-Engels) tien minute later zeker vergeten. Ook omdat het gewoon zoveel tempels zijn. We hebben we heel veel moois gezien. Even lekker gezeten op een rooftopterrasje was een mooi rustpunt.

Daarna de wandeling voortgezet en verder genoten van de drukke straten, kleine marktjes, gangetjes met toeterende motorrijders etc…  Bij de rivier gekomen moesten ook wij even slikken (lucht is hier sowieso smerig, echt stinken doet het niet (ook door de wierook overall), maar dat het ongezond en vol roet etc hangt is duidelijk te voelen aan je keel en neus).  De rivier is dus niet zo helder als je hoopt hier in de Bergen… (understatement van de dag, zie foto’s).

Oftewel:  we genieten hier en kijken onze ogen uit!

Morgen om 9 uur op pad met de trekkingcrew. Daarover later meer.

Namaste!

3 opmerkingen:

  1. Wat leuk om zo mee te kunnen genieten van jullie ervaringen daar! Ik ben heeeeel benieuwd naar jullie foto's van de bergen, al zijn deze kleurige stadsopnamen ook leuk om te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi mannen,
    Inderdaad leuk om alles mee te kunnen beleven. Heel veel succes en plezier.
    Groetjes Liselotte

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Woh, inderdaad een cultuurshock.... Toch wel gaaf om mee te maken, maar toch maar even goed je neus gesnoten denk ik? ;-)
    Veel plezier daar nog!

    Groetjes
    Brigitta

    BeantwoordenVerwijderen

Je reacties zijn uiteraard welkom!