vrijdag 11 januari 2013

Ad on the move! Inspectie Ghimdi

Na lang wachten, over 2u werd Nepalese tijd over 3,5u, maar toen met jeep van de berg gereden, weer een easy dag voor de dragers. :-)

Na het afzetten van hen iets verderop in de vallei naast rivier, gingen wij verder berg op aan de andere kant naar Ghimdi. Hier nu al 13 installaties bekeken. Ze werken allemaal, wel verschillend gebruik. Sommige huizen helemaal wit en schoon, bij andere toch nog vuurtje binnen. Zelfs gaslampen gezien 2x!!

Ad is na rustdag weer redelijk mobiel, wel met zn stokken voor de zekerheid maar hier in het dorp rondwandelen gaat erg goed (op t gemakje). Gelukkig maar en mede dankzij de wonderdokter van de ploeg. Deze drager had wat mooie zalfjes en spuitbusje mee en het moetbad heet water met zout driemaaldaags hielp ook goed.

Op de foto twee installaties naast elkaar. Beide buren gelukkig ermee, een heeft het toilet zelfs getegeld! En alles brandschoon! Je ziet dus 2 toiletten en de twee ronde (afgedekte) bakken die je ziet zijn de mengputten/inlaat.  De gaskraan is hier links netjes afgedekt, rechts lopen de geiten er over/rond.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Ad en Wouter,
    Bijzonder hoor, dat we jullie zo kunnen volgen. Echt heel leuk. Wat goed dat jullie ondanks Ad's handicap toch veel zien en doen. Via het Roshi Kohla dal is alles op die manier gemakkelijk te doen. Leuk om jullie verslagen te lezen en foto's te zien. Mooi hoe jullie alles bekijken en beoordelen. We zijn razend benieuwd naar jullie over-all gedachten na terugkomst.
    Leuk ook, dat jullie de biogaslampen zijn opgevallen. Stroomkabels zijn er wel, maar stroom niet vaak. Dan is zo'n gaslamp een uitkomst.
    Veel plezier en succes verder. Ook op de bruiloft!
    Groetjes,
    Anneke en Jos

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ad en Wouter,

    Het doet ons goed om te lezen dat Ad weer al op de been is! Want zonder een paar goede benen kom je in een land als Nepal niet zo ver. We genieten van jullie verslagjes. En misschien leuk om te zeggen tegen Resham dat zijn vrouw met dochter hier in een paar Nederlandse kranten staat!
    Groetjes en veel plezier verder,
    Anja en Toob

    BeantwoordenVerwijderen

Je reacties zijn uiteraard welkom!